tolga_10
Mesaj Sayısı : 244 Yaş : 33 Favori Basketbol Adamınız : ALLEN IVERSON ,KOBE BRYANT <b>Ruh Hali</b> : Rep Puanı : div class="js-kit-rating" view="score" path="" title="" permalink=""></div><script src="http://js-kit.com/ratings.js"></script> Kayıt tarihi : 28/06/08
| Konu: Basketbolda devrim gibi karar Perş. Tem. 10, 2008 12:59 am | |
| Beko Basketbol Ligi’ndeki kulüplerin temsilcileri ile Basketbol Federasyonu yetkililerinin geçtiğimiz günlerde yaptığı Kulüpler Birliği toplantısından, Türkiye’de basketbol eğitimine çağ atlatacak bir karar çıktı. Basketbol Federasyonu, geçen sezon uygulamaya koyduğu bir kuralda değişiklik düşündüğünü kulüp yetkililerine aktardı. Buna göre, kadrosunda 5. yabancıyı bulundurmak isteyen kulüplerden tıpkı geçen yılki gibi 125 bin dolar alınacak. Maksimum bedel sonra...
Ancak geçen yıl bu para, 3 ya da daha az yabancı ile sezonu tamamlayacağını bildiren kulüplere eşit olarak bölünürken, bu sezon dağıtılan miktara kota konacak. Bir kulübün alabileceği maksimum bedel karar kesinleştikten sonra açıklanacak. Bu miktarlar hak sahibi kulüplere dağıtıldıktan sonra kalacak para ise, basketbolda eğitim için harcanacak. Eğitim biriminin hizmetine sunulacak bütçe, ülkemizde basketbol adına yapılan eğitim faaliyetlerinde kullanılacak. | |
|